Bjarke Kaaber Petersen

Jeg hedder Bjarke Petersen.

Min historie er egentlig lidt snørklet, men det har altid sådan stået lidt i mine kort, at jeg skulle ≫arbejde med IT≪. At det blev Online Marketing blev dog først åbenlyst i 2015, men hæng I – så får du min historie. Det hele startede nok med at jeg købte mine første computer, da jeg var 13 år, for penge jeg tjente ved at køre med aviser.

2000

Tømrer -og snedkerlærling

I 2000 går jeg i lære som tømrer & snedker. Det er både hårdt og godt. Læretiden er ved Ole Modin i Fårevejle Kirkeby. Både min far, farfar og oldefar er og var tømrere, så det var på en eller anden måde helt naturligt at jeg også skulle gå i den retning. På det tidspunkt var der store problemer med at få en læreplads, men jeg var så heldig at have tre at vælge mellem. Jeg havde fornøjelsen af at køre med en erfaring, og meget dygtig svend – Kristian tv. – en stor del af min læretid. Jeg er meget taknemmelig for alt det han lærte mig.

Gulvarbejde i ny tilbydning i Ordrup. Kristian (tv.) er en af de dygtigste tømrere jeg kender.

2004

Endelig færdigudlært

Efter rundt regnet fire år i lære blev jeg endelig udlært. I min tid som lærling dyrker jeg en masse kampsport, men desværre får jeg pådraget mig nogle ret alvorlige skader. Svendeprøven vi kom op i var den sværeste nogensinde, og dumpeprocenter på landsplan var den højeste nogensinde. Derfor var det en kæmpe lettelse af få svendebrevet i hus, for udsigten til en forlængelse af læretiden, med de skader jeg havde pådraget mig med Kickboxing, var ganske enkelt ulidelig. At lægge hammeren endegyldigt på hylden var en blanding af vemodigt, men samtidig også starten på en ny og spændende tid.

Svendeprøven, med bredbilen i hånden, sammen med min far i navertøjet.

2005

En ny start i STARK

Efter et års tid på handelsskolen, samtidig med at jeg arbejder i STARK, påbegynder jeg en uddannelse som “trælastsælger”. Jeg elsker at tale med kunderne og hjælpe dem med alle deres projekter – store som små. Jeg bliver uddannet midt i finanskrisen i 2008. De efterfølgende år er meget omskiftelige, da særligt byggebranchen lider under efterslæbet fra krisen. Det giver mig en dog en masse læring om virksomhedsdrift, da jeg i den periode ser og oplever en hel masse. Fra min tid som elev på handelsskolen, og handelselev i STARK, har jeg for alvor lært hvad kundeservice er, og hvilken betydning det har for alle kunderelationer. Uanset hvor jeg, så tager jeg det med mig. Jeg bliver kundens mand og går meget langt for at hjælpe dem.

Her er jeg (th.) på virksomhedsbesøg ved Södra i Sverige.

2012

Min første virksomhed - Comfort Homes

Jeg vidste i mange år at jeg skulle være selvstændig, men det var først da jeg havde været på handelsskolen og efterfølgende mødt en masse selvstændige håndværkere, at jeg blev klar over hvad jeg skulle give mig i kast med. Sammen med en håndfuld kunder tog jeg en ≫Energivejleder uddannelse≪ ved Teknologisk Institut. Med min tømrer -og handelsuddannelse i baghånden, kombineret med det jeg lige havde lært, så startede jeg en energirådgiver virksomhed…primært henvendt mod private. Det blev til en del energirapporter og termograferinger før jeg besluttede mig for at lukke den virksomhed. Det var ikke helt det jeg havde lyst til at alligevel. Faktisk var der sket det at jeg undervejs i opbygningen af virksomheden, at jeg havde fået smag for noget endnu større: Det at bygge websites, webshops og online marketing. Min energirådgiver virksomhed blev på mange måder definerende for det jeg laver i dag.

Comfort Homes var min energirådgiver virksomhed. Der blev taget mange termiske billeder.

2015

Min anden virksomhed - Survivalstore

Siden jeg var barn har jeg elsket friluftslivet lige så meget som jeg har elsket at nørde med IT. Kulminationen på de to interesser bliver at jeg åbner en webshop. Derfra sælger jeg Outdoor udstyr (alt til “livet i vildmarken” i fem år. Jeg når at forsyne +14.000 danskere med godt grej og sælger udstyr for ca. 8,5 mio. kroner i alt. Fordi virksomheden er min eneste indtægtskilde frem til 2020, er jeg nødt til at lære alt om marketing. Det bliver samtidig mit livs uddannelsesprojekt. Hele fundamentet for det online marketing jeg laver i dag, har afsæt fra den periode.

Mig i en rekreativ stund. Ude og lade de indre batterier op og væk fra webshoppens travlhed.

2018-

Min tredje virksomhed - Nu som konsulent i Ecomo ApS

Imens jeg driver webshoppen har jeg gjort mig bemærket blandt flere. Mængden af opgaver stiger som konsulent, men for ikke at blande webshoppens omsætning sammen med konsulentkroner, vælger jeg at oprette et nyt selskab, hvorfra jeg sælger mine timer. Da jeg to år senere sælger webshoppen har jeg derfor allerede en lille konsulentforretning, som jeg kan kan lave min egen løn i.

I min lille bil kører jeg ud til kunder. En ting jeg fortsat holder fast i.

2020

Salg af webshoppen "Survivalstore"

Fem år efter at jeg stifter selskabet bag Survivalstore, vælger jeg at sælge virksomheden. I perioden har jeg både haft eget varelager, showroom, ansatte, produktion af privat label i Kina, afholdet kurser og meget mere. Arbejdsbyrden er dog gået hen og blevet for stor, og efter at have haft Advisory Board på i et halvt års tid, når jeg frem til den erkendelse at virksomheden skal skifte hænder. Jeg er mildest talt udbrændt og trænger til et sceneskifte. Virksomheden bliver solgt henover sommeren og derefter vælger jeg at gå all-in på min konsulentforretning og dygtigegøre mig yderligere som fotograf.

zebra printer lagerlokationer

2022-

fotograf bjarkepetersen.com

Jeg har altid nydt at tage billeder. Det har jeg gjort lige så længe jeg kan huske det. I de seneste par år har jeg investeret tungt i både uddannelse og udstyr, og jeg vælger derfor at åbne op for kunder og gøre det mere professionelt end tidligere. Hvis du vil se noget mere af mit arbejde kan du klikke dig ind på bjarkepetersen.com.

I dag

Stadig marketingkonsulent og fotograf

Hvis du er en lille smule forvirret forstår jeg dig godt. Jeg er og bliver iværksætter, og jeg er meget entreprenant.

Fordi jeg har lavet så meget forskelligt, har startet forskellige virksomheder og har flere uddannelser bag mig, så er jeg også ret hurtig til at sætte mig ind i din virksomhed.

Jeg elsker marketing og forretningsudvikling. Alt den viden jeg har bruger jeg til at hjælpe dig.

Du skal betragte mig som et multitool eller sweitzer kniv om man vil.